Al nostre Punt, tal i com diu el Programa Òmnia, pretenem facilitar l’accés a les TIC a tota la població del barri/poble, i especialment a aquelles persones que tenen menys oportunitats.

Què pots fer al nostre Punt Òmnia?

  • pots accedir a internet per buscar informació, fer-te el teu correu electrònic, participar a les xarxes socials i contactar amb gent d’arreu del món
  • consultar borses de treball
  • realitzar pàgines web i blocs
  • fer treballs de classe
  • participar en diverses activitats informàtiques, com treballar amb programes d’Ofimàtica (Openoffice, Word, Excel, Access, Powerpoint, Publisher), edició d’imatges i vídeos, recursos online, internet útil i segura, smartphones i tablets, tallers per activar la memòria, etc.
  • aprendre mecanografia amb l’ordinador
  • i sobretot… gaudir i créixer en l’autoestima.

LÍNEES D’ACTUACIÓ:

Aprenentatge: Els dilluns i els dimarts oferim formació per a aquelles persones que no tenen coneixements informàtics, fent cursos per perdre la por a l’ordinador. Cada curs dura 4 mesos i n’oferim un els dilluns al matí, un altre a la tarda i un darrer els dimarts a la tarda. El dilluns i el dimecres s’ofereixen mòduls temàtics quadrimestrals.

Ocupabilitat: Els dimarts, dimecres i dijous al matí es dediquen a les persones en recerca activa de feina. El nostre Punt Òmnia a través del nostre espai TICfeina col·labora amb el programa municipal Jo puc de la Regidoria de Serveis Socials per oferir alfabetització digital a persones amb dificultats per a la recerca activa de feina. Es treballa l’alfabetització bàsica i dinàmiques sobre habilitats i tècniques laborals. En aquesta línia també oferim alfabetització digital a les persones derivades del SOC que es troben en recerca de feina.

Els dimarts i dijous al matí contem amb l’Espai Laboral on persones en recerca activa de feina i coneixedores de les eines digitals per fer-ho necessiten un acompanyament.

A més, també s’ofereix orientació treballant personalment les eines necessàries per a la millora de l’autoestima, donant valor a tota la experiència professional adquirida. 

Ús comunitari: En els espais d’ús comunitari, el Punt està obert a les persones perquè puguin fer ús de l’equipament informàtic de forma lliure i/o pautada. A banda de les persones que vénen a fer ús d’internet i els que vénen amb objectius i programes concrets, també s’acosta al Punt gent que busca reforçar els seus coneixements, fent exercicis d’autoaprenentatge que ja tenim preparats.

Grups tutoritzats: Aquests grups van adreçats a aquelles persones que senten que han de continuar reforçant continguts i necessiten recolzament.

Reforç escolar: Els dimarts a la tarda vénen els infants a fer reforç escolar. Intentem que aquest sigui un espai on puguin compaginar l’entreteniment amb el reforç i ampliació dels seus coneixements tant escolars com informàtics. Intentem que aquest sigui un lloc on els infants s’hi puguin relacionar i fer coses junts.

Espai per entitats: El nostre Punt Òmnia vol estar al servei de la resta de projectes del nostre centre com a eix transversal i al servei d’altres entitats i serveis del Prat. En aquest sentit, actualment cedim el punt a diferents entitats del nostre municipi, en horaris concertats.



Àrea d’alfabetització digital:

cristina.sobrino@cpsfrancescpalau.cat

93 379 36 31